Historien om Norddjurs Bilcenter

Kvalitet gennem generationer

Grundlaget for Norddjurs Bilcenter, som vi kender det i dag, startede i 1974 da mine forældre (Elisabeth og Holger Jensen) åbnede den dengang danskejede Uno-X tankstation på Højvangsvej.

Samtidig åbnede Holger værksted i den tidligere busgarage, hvor Friis busserne havde holdt til. Værkstedet blev moderniseret, nye lifte installeret og kontor blev bygget. Takket være Holgers flid og arbejdssomhed blev dette starten til en vellykket og voksende forretning, med gode faste kunder, hvoraf flere stadig er at finde på vores nye værksted.

Kundeplejen, lokalkendskabet og servicen var i top, hvilket stadig er nøgleordene hos Norddjurs Bilcenter den dag i dag.

Nyt benzinanlæg

Allerede i 1976 blev tankstationen på Højvangsvej udvidet. En ny tankstander og et tag så dagens lys, og åbningen blev fejret med diesel til 113 øre pr. liter, hvilket var niveauet dengang.

Siden hen er der sket en “lille” stigning, hvor listeprisen i dag er over 9 kr. pr. liter diesel, og de 113 øre er besparelsen, når priskrigen raser.

I 1985 blev det også muligt at tanke gas på Højvangsvej. Denne blev dog kun en begrænset årrække, da gassen medførte for mange problemer på bilerne.

Nyt benzinselskab

I 1991 købte Norsk Hydro det danskejede Uno-X, og vi fik nye farver på stationen.

Derefter gik udviklingen med tankstationen på Højvangsvej slag i slag i takt med at efterspørgslen på benzin og diesel steg op gennem 1990erne.

I 1997 fusionerede Texaco og Norsk Hydro, hvilket blev til Hydro Texaco.

Generationsskiftet

I forbindelse med at min far gik bort i 2001, overtog jeg forretningen. Jeg fortsatte med benzin salget, men kiosken var nu kun åbent lørdag, da jeg stadig havde mit job som værkfører i Randers. Snart stod det klart for mig, at det var i Ørsted mine fremtidige udfordringer lå, da mit hjerte altid har banket varmt for byen.

Gennem den tætte kontakt med kunderne fandt jeg mig godt tilrette. Derfor begyndte jeg at arbejde fuldtid i 2003 hjemme på Højvangsvej, hvor jeg bl.a. opførte en ny vaskehal ved siden af værkstedet.

I 2004 vente det gamle Uno-X navn tilbage til tanken, og jeg lukkede kiosken for at bruge mere tid på værkstedet. Det stod mig dog hurtigt klart, at med den tilgang af kunder kombineret med væksten af bilerne generelt i samfundet, blev værkstedet på Højvangsvej for lille. Derfor opstod tanken og ideen om det nye værksted på den anden side af vejen.

Det krævede en del planlægning og en dag kontaktede jeg Tegnestue 2000 for at få visualiseret mine tanker. Dette blev startskuddet til det 900m2 store værksted og udstilling som stod færdig i 2006 og den dag i dag er placeret på Rougsøvej 98.